Дирят трима бегълци, изплъзнали се при полицейска акция

Полицаи от Велико Търново и Горна Оряховица в неделя бяха вдигнати на крак, за да издирват трима мъже, които се изплъзнали при опит за проверка.

Екшънът се разиграл около 6 часа в почивния ден. По същото време униформени провеждали акция по Закона за движение по пътищата край горнооряховското село Драганово. Внезапно по трасето се задал лек автомобил „Ауди А 6”, който се носел с висока скорост. Полицаите опитали да спрат колата, но шофьорът не се подчинил на сигнала със стоп-палка, натиснал газта и профучал край ченгетата.

Катаджиите алармирали патрулите в региона и по трасето била опъната върху платното специална лента с шипове. След минути колата с плевенска регистрация минала през заграждението, като от шиповете се спукала само едната гума. Шофьорът продължил да натиска газта и возилото изминало още няколко километра и после се преобърнало в дере край пътя. Водачът и двамата му спътници, набързо изскочили от смачканата кола и побягнали през нивите.

Когато пристигнали полицаите, открили автомобила, но от тримата мъже нямало и следа. На място започнали огледи и претърсвания на аудито. През това време автопатрули направили заградителни мероприятия около Горна Оряховица и по главния път Свиленград-Русе като масово спирали преминаващите автомобили за проверка.

По случая е образувано досъдебно производство по чл.270 от НК за възпрепятстване дейността на органи на реда. Тримата бегълци се издирват.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"