Гризман детронира "Барселона", "Бенфика" издъхна пред машината от Мюнхен

Тази вечер се изиграха последните мачове от четвъртфиналната фаза на Шампионска лига. "Барселона" изненадващо отпадна от турнира след загуба с 2:0 от "Атлетико" (Мадрид), като Антоан Гризман отбеляза и двете попадения. В другия мач "Байерн" (Мюнхен) не успя да победи "Бенфика", като двубоят завърши 2:2, но германците победиха в първия мач с 1:0. 

Испанското дерби започна с ударни атаки от страна на домакините от Мадрид. Още в третата минута капитанът на "дюшекчиите" Габи можеше да реализира, но ударът му мина покрай вратата. Няколко минути по-късно Антоан Гризман също имаше възможност да отбележи, но топката попадна в тялото на стража Тер Щеген. "Барса" наложи типичния си стил на игра със значително притежание на топката, но играчите на Луис Енрике не успяваха да изнесат играта в полето на домакините поради големия натиск.

"Атлетико" беше видимо по-креативният отбор на терена. Така се стигна до 36-ата минута, когато Гризман засече центриране с глава на Саул и откри резултата. В началото на второто полувреме, "блаугранас" се опитаха да се съвземат, но в 50-ата минута домакините отново можеха да отбележат - на Тер Щеген му се наложи да изчисти топката извън наказателното. След размяна на опасни нападения отборът на Диого Симеоне започна да изпитва проблеми. При статично положение дори можеше да се стигне до изравнително попадение, но Облак боксира. 

Пет минути преди края, беше отсъдена дузпа за домакините, след като Иниеста игра с ръка. Антоан Гризман беше точен за втори път в мача и така прати отбора си напред в турнира. 

В другия мач, "Байерн" за пети пореден път си осигури място в полуфиналната фаза. Отборът на Пеп Гуардиола си свърши работата без определени проблеми. Единствено в средата на първата част германският тим изпита затруднения, след като домакините откриха резултата.

В 27-ата минута Елизеу центрира, а неправилно излизане на Нойер направи задачата на Хименес много лесна - "Бенфика" излезе напред в резултата. "Байерн" се съвзе светкавично и в 38-ата минута Видал изравни. Така чилиецът на практика прати отбора си на полуфинал. В началото на втората част, баварците започнаха ударно. Това бързо даде резултат, като в 52-ата минута Томас Мюлер покачи аванса на "германската машина". 

Последваха силни минути и за двата тима. Дъглас Коща се отличи с красива игра и няколко опасни ситуации пред вратата на домакините. В 68-ата минута гол на Мюлер беше отменен поради засада. В 76-ата минута Талиша изравни резултата след много добро изпълнение на пряк свободен удар. След попадението играчите на "Бенфика" сякаш нямаха повече сили да търсят нов гол. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"