Вкусно и приятно: Шест натурални афродизиаци

От векове на някои храни са предавани свойства, които покачват либидото, а името афродизиак идва от гръцката богиня на любовта Афродита.
Акц: Името идва от гръцката богиня на любовта Афродита.

Босилекът може да се използва, за да се предаде нов вкус на ястията, но и за да съживи сексуалния стимул. Поръсете малко пресен босилек върху доматите или в зеленчукова супа - това не само добавя свеж аромат към ястията, но и увеличава сърдечната честота, като подобрява притока на кръв.

Канелата сгрява тялото, а заедно с това се повишава и желанието за секс. Тя има и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за нормализиране на нивата на кръвната захар. Най-вкусна е в чаша с топло мляко.

Кардамонът е с остър вкус и действа затоплящо, освен това може да повиши кръвното налягане. Още в „Хиляда и една нощ“ може да прочетете за използването на древната подправка като афродизиак. Има антимикробни и противобактериални свойства, които се усещат най-много в индийските чайове или в пикантните супи.

Хрупкавият и ароматен зеленчук целина е основа за много супи в кухни в целия свят. Съдържа два ценни химикала – андростерон и адрестенол, които правят хапналия целина по-привлекателен за околните.

Въпреки че от него дъхът не мирише добре, чесънът повишава кръвното налягане, което води до по-голяма издръжливост и сексуална енергия.

Авокадото има репутацията на афродизиак, датираща чак от времената на ацтеките. Всъщност индианците наричали дървото на плода „ахуакуатл“, което може да се преведе като „дърво на теститисите“.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"