Папа Франциск към мигрантите: Вие не сте сами, не губете надежда

"Вие не сте сами, не губете надежда", заяви Папа Франциск на мигрантите при посещението си на гръцкия остров Лесбос днес, предаде Би Би Си.

Франциск е взел 12 сирийски мигранти със себе си във Ватикана. Трите семейства са мюсюлмани и са изгубили своите домове по време на сирийската война. Той е искал да направи жест за "добре дошли" на мигрантите.

Папа Франциск призова всички да покажат "обща хуманност" към мигрантската криза.
Франциск се срещна първо с група млади момчета, които сами са пропътували "пътя на мигрантите".

Папата призна, че мигрантите са направили "велика жертва" с идването си в лагера, поиска и да "привлече вниманието на света към хуманитарната криза".

На самолета при пътуването до острова, Папата заяви пред репортери, че това е пътуване, белязано от тъга. "Ние ще станем свидетели на най-тежката хуманитарна катастрофа от времето на Втората световна война", споделя той.

"Ще видя толкова много хора, които страдат, които се укриват и не знаят къде да отидат. Ще видим и гробището на мигранти - морето, което е попречило на много хора да стигнат до тук", заяви Папа Франциск.

Визитата е по покана на гръцкия президент Прокопис Павлопулос. Папата посети острова заедно с Вселенският патриарх Вартоломей и атинският архиепископ Йероним II.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"