Цветанов: Ще направим всичко възможно да има експериментално електронно гласуване още на първия национален избор

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че ще бъде направено всичко възможно да може да се въведе експериментално електронно гласуване още на първия национален избор. Това стана по време на съвместен брифинг на ГЕРБ и Патриотичния фронт, предаде "Фокус".

"Ще направим всичко възможно да направим промяна на така внесените текстове в пленарна зала и да можем да въведем експериментално електронно гласуване още на първия национален избор, а ако има възможност това да бъде въведено на президентските избори, които предстоят есента", каза Цветан Цветанов.

„На база резултатите, на база техническите възможности при това експериментално гласуване ще се направят и съответните законодателни промени за въвеждането му на първите парламентарни избори“, каза още Цветанов.

Той съобщи, че от ГЕРБ са били обвинени, че не са си спазили гражданската инициатива за електронното гласуване и заяви, че със съкращаване на сроковете за въвеждането на електронно гласуване ще отпаднат всякакви съмнения за това.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"