Командирът на ВМС ще води военния парад на Гергьовден

Командирът на ВМС контраадмирал Митко Петев ще командва тържествения военен парад на Гергьовден, когато отбелязваме Деня на храбростта и официалния празник на Българската армия. В демонстрациите ще вземе участие и военноморският хеликоптер "Пантер" от морската авиобаза "Чайка" във Варна. Ще има силно присъствие на Военноморските сили, коментира за "Труд" контраадмирал Петев.

С официални почести в щаба на ВМС във вторник командирът на военния флот посрещна началника на Щаба на ВМС на Румъния контраадмирал Александру Мършу. По време на тридневната визита - до 28 април, гостът ще посети базите във Варна и в Бургас, ВВМУ "Н.Й. Вапцаров", както и формированията на флота. Контраадмирал Митко Петев припомни, че през тази година бойните кораби на двете страни са участвали в противоминното учение "Посейдон". В него се е включила и постоянната противоминна група на НАТО.

Предстои провеждането на две сериозни учения в Черно море, в които ще участват българските и румънските Военноморски сили /ВМС/, каза още командирът на военния флот. С домакин българските ВМС ще се проведе "Бриз 2016", а веднага след това и съвместното учение с румънско домакинство "Морски щит 2016".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Кръстина Маринова, кореспондент на "Труд" във Варна

Този уебсайт използва "бисквитки"