Спасиха шест агнета от ножа на апаш

Полицаи от Лом разкриха кражбата на половин дузина агнета пред Герьовден, и ги спасиха часове преди крадецът да им тегли ножа. Животните са били задигнати през нощта на 20 срещу 21 април тази година в село Сталийска махала, край Лом. Апашът отворил мрежата на оградата около двора на местен стопанин и измъкнал от обора шест агнета и една овца.

Криминалиистите тръгнали по следите на хайдука и задържали 52 годишния Петьо И. от село Горни Цибър. Животните са намерени невредими и върнати на собственика им. Крадецът, който е рецидивист, се е готвел да заколи и продаде агънцата в последните дни преди Великден и Гергьовден, коментираха полицаи. Апашът е задържан за 24 часа в Районното управление на полицията в Лом.

Само през последните две седмици в област Монтана са извършени кражби на над 20 агнета и овце. Част от тях бяха разкрити бързо. Полицията отправи към стопаните призив да охраняват и осветяват оборите си пред празниците, които активизираха крадците.

В областта са сформирани и групи от служители на МВР, които обхождат селата и фермите в нощните часове. Заасилено е и присъствието на жандармерия в района.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Любомир Йорданов

Този уебсайт използва "бисквитки"