Цветна композиция от чадъри краси Благоевград

Цветна арт инсталация от хиляди чадъри краси Благоевград. Идеята е на общинското ръководство и се реализира за втора поредна година.

Чадърите хем правят цветна сянка по главната пешеходна улица в Благоевград, хем радват очите и сетивата на хората. За първи път общината направи инсталацията миналата година, жителите и туристите на града бяха впечатлени и очаровани и поискаха и тази година инсталацията да се направи.

Чрез монтирането на цветните чадъри общинското ръководство цели да създаде пролетно настроение, както у жителите на града, така и у десетките хиляди туристи, които се очакват да пристигнат в Благоевград около богатата културна програма и големите фестивали, организирани от Общината.

Пъстрата композиция ще съпровожда Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия”, литературното изложение „Литера Експо” , както и най-очакваното събитие - фестивалът, който събира световни звезди в Благоевград- „Francofolies Благоевград”.

Красивата арт инсталация се реализира със съдействието на фирми дългогодишни партньори на Община Благоевград, които подкрепят креативната идея.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Светлана Василева, кореспондент на "Труд" в Благоевград

Този уебсайт използва "бисквитки"