Заря на "Лаута" за "Локо" (Пд) вместо за пета поредна титла на "Лудогорец"

Заря озари небето над стадион "Лаута" в Пловдив в събота вечерта, но тя не бе за петата поредна титла на "Лудогорец", а заради втората победа на "Локомотив" (Пд) над тима от Разград. С успеха си с 2:1 Мартин Камбуров и компания сложиха край на суперсерията от 15 поредни кръга и 187 дни без загуба на шампионите, чието първо поражение през този сезон бе отново на "Лаута", но с 0:2 на 2 ноември 2015 г. Тогава то доведе до уволнението на Едуард Ераносян и връщането начело на тима на Георги Дерменджиев, който не знаеше какво е загуба до гостуването си през уикенда в родния Пловдив.

Капитанът Мартин Камбуров вкара от фаул в 25-ата минута 15-ия си гол за сезона и 170-и в "А" група и вече е на 15 попадения зад почетния президент на "Локо" (Пд) Христо Бонев-Зума - четвърти във вечната класация на стрелците в родния елит. Емил Гъргоров-Бадема се разписа отново във вратата на "Лудогорец" за 2:0 в 34-ата минута, а Вандерсон оформи крайното 2:1 в 90-ата. Гостите играха цял час с 10 души, след като за 2 жълти картона бе изгонен бразилецът Джонатан Кафу.

"Стари сме били! Стари, стари, ама само ние победихме "Лудогорец" и то 2 пъти този сезон", коментира капитанът на "Локо" Мартин Камбуров. Той призна, че е дал дума на собственика Христо Крушарски, че бъдещето му е свързано с любимия черно-бял клуб и ще остане на "Лаута" не само през следващия сезон, но и до края на футболната си кариера. "С тези играчи, с които разполага "Локомотив", трябва да гледаме и се целим по-нагоре. Надявам се догодина да имаме по-високи цели", допълни Камбуров.

И той, и останалите с изтичащи договори играчи на "Лаута" ще преговарят за нови с президента Крушарски след завръщането му от Аржентина в края на месеца. "Трябва да ме искат в "Локомотив", за да остана, аз не мога сам да се предложа. Като се върне президентът, ще водим преговори за моето бъдеще, а и не само за моето, и ще видим какво ще се случи", коментира пък плеймейкърът Емил Гъргоров.

Старши треньорът Илиан Илиев иска да задържи Бадема в отбора си, както и всички основни играчи с изтичащи договори, но за него на дневен ред е предстоящото във вторник гостуване на "Левски" в София и сериозните кадрови проблеми за този мач. Аут заради натрупани пети жълти картони ще са дефанзивните халфове Мартин Райнов и Стефан Велев, десният бек Пламен Крумов още не може да се възстанови след комоциото от пловдивското дерби с "Ботев", а с разбита глава след сблъсъка с "Лудогорец" е централният защитник Кирил Котев. Но дори и без тези четирима основни футболисти тимът на "Локо" излиза на "Герена" за победа, която ще им донесе първата четирицифрена премия за 2016 г., обещана им от боса Крушарски.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"