Тотото става на 59 години

На 12 май 2016 г. Български спортен тотализатор навършва 59 години, напомниха от БСТ.

През тези години единственият държавен хазартен оператор в България се утвърди като лидер в сектора на цифровите лотарийни игри в страната. Направи 85 българи милионери, които си спечелиха над 200 000 000 лв. Раздаде 696 автомобила, 13 апартамента в гр. София, 180 екскурзии и още много парични и предметни награди на своите участници.

За 59 години тотото извървя дълъг път – от първите машини за ръчно теглене на тиражите и ръчното обработване на фишовете до онлайн залозите за любимите игри. Печалбите нараснаха от десетки хиляди лева до няколко милиона. Поколения наред свързваха мечтите си с печалба от тотото и много участници успяха да сбъднат тази своя финансова мечта. Тотото винаги е радвало своите почитатели и винаги е давало все повече.

Български спортен тотализатор започва своята дейност на 12 май 1957 г. с играта Спорт Тото 1. На 29 декември същата година стартира и играта Спорт Тото 2 – 6 от 49. През 2013 г. тотализаторът обнови електронната си система, а заедно с това въведе и специални квитанции, които да потвърждават залога.

„Всеки рожден ден е повод за празник и равносметка. Нашата равносметка е, че към днешна дата предлагаме вече 6 числови игри, 3 игри в Тото 1 и още 11 вида моментни лотарийни игри, с което даваме разнообразни възможности за забавление и печалби на нашите участници, на всекиго според вкуса и предпочитанията му. Милиони се печелят годишно, като показателно е, че 85 българи станаха милионери благодарение на участието си в игрите на Спорт Тото. Тотото не е просто игра – тотото е мисия, която прави България разпознаваема по света с шампионите от различни олимпиади, световни и европейски първенства, международни турнири и състезания“, коментира изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов в навечерието на празника. „Игрите на Спорт Тото остават без аналог по популярност и размер на раздадените печалби.“

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"