Цветан Цветанов: На 18 май ще гласуваме избора на нов министър на труда и социалната политика и ветото на президента

Идната сряда, на 18 май, ще гласуваме избора на нов министър на труда и социалната политика и ветото на президента Росен Плевнелиев на Изборния кодекс, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, пред журналисти в парламента, предаде „Фокус”.

„Трябва да направим абсолютно единна позиция между ГЕРБ, РБ и ПФ, за да можем действително да имаме стабилност в управлението и да достатъчно сериозна парламентарна подкрепа”, заяви Цветан Цветанов. Той посочи, че не познава лично предложената за нов министър на труда и социалната политика Зорница Русинова, но е слушал много за нея и нейните професионални качества.

„Доколкото знам тя отговаря за европейските фондове свързани със социалната политика и се справя прекрасно. Има отлична оценка от Брюксел”, поясни още председателят на ПГ на ГЕРБ. Цветанов подчерта, че със предлагането на зам.-министър Русинова, който досега е бил част от екипа на досегашния министър на социалната политика Ивайло Калфин означава, че се търси приемственост и продължаване на започнатите реформи.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"