Шофьор с 1,75 промила помля 5 коли в Търново

Пиян шофьор без книжка е предизвикал зверска катастрофа в петък вечерта във Велико Търново. Инцидентът станал около 20 часа на кръстовище между бул. „България „ и ул.„Полтава”.

В злополучната вечер Симон Милков натиснал газта на колата, но внезапно изгубил управлението и последователно помлял 4 коли. Най-смачкан е неговия автомобил, а той е ранен.

На мястото на пътното произшествие пристигнали полицаи и пожарникари. При тестване с дрегер, уредът отчел 1,75 промила акохол в кръвта на Милков. Той е с контузни рани и е откаран в болницата. Други пострадали като по чудо няма.

Симон Милков е организицонен секретар на партията на Бареков ББЦ във Велико Търново. Колата му се е забила във външната тераса на ресторант и е помела близкостоящата маса, на която е нямало клиенти. В непосредствена близост обаче е имало семейство с дете.

"Изпратихме пожарна кола, тъй като единият от пострадалите автомобили е бил на газ метан. Трябваше да се обезопаси района, да се извадят акумулаторите на колите и да се предотврати вторичен взрив. За щастие няма жертви и пострадали”, съобщиха огнеборци.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"