Детска полиция стартира с гонка на престъник

Престъпник опита да избяга, полицаи го погнаха, а след гонка с автомобили, стреля срещу тях. В преследването се включи и полицейското куче Годо и опасният мъж беше повален на земята от четириногия полицай. Белезниците щракнаха на ръцете му под бурните аплодисменти на възпитаниците от основно училище "Св.св. Кирил и Методий" в шуменското село Царев брод.

Този зрелищен екшън беше част от сценария за откриване на Детското полицейско управление в училището. То е едно от школата в Шуменско, където децата ще имат "час на полицая".

Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за 2-годишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, на долекарска помощ, здраве, етика и право, децата да получат умения. В интересния обучителен процес ще участват служители от структурите на "Охранителна полиция", "Пътна полиция", криминалисти, психолози, експерти от БЧК.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"