Бивш барабанист на хеви метъл групата "Мегадет" почина на сцената

Бившият барабанист на хеви метъл групата "Мегадет" Ник Менса почина на сцена след като получи "масивен инфаркт". Това сподели мениджърът му Роб Болджър, предаде БТВ.

По думите на Болджър в събота вечерта 51-годишният музикант свирил с групата си "ОНМ" в Лос Анджелис, когато внезапно припаднал. Тогава той незабавно бил откаран в болница, но лекарите само констатирали смъртта му.

Менса става член на "Мегадет" през 1989 г. и записва с групата 4 албума, преди да я напусне през 1998 г. Неговият приятел и биограф Дж. Маршал Крейг коментира, че смъртта на музиканта е оставила приятелите му "прекалено вцепенени, за да мислят за друго, освен за семейството му".

"Той прекара две седмици с момчетата в Тихоокеанския северозапад и беше абсолютно въодушевен. Утре планираше да лети до моя дом в Кейп Код, за да довършим комиксовата версия на книгата, която написахме за живота му", добави още Крейг.

"Мегадет", създадена през 1983 г. от Дейв Мъстейн и се превръща в една от четирите най-популярни траш метъл групи през 80-те, заедно с "Антракс", "Слейър" и "Металика".

Менса свири за първи път с бандата на концерт в Брадфорд, Северна Англия, през 1988 г. и след една година става неин постоянен член. Участва в албумите Rust In Peace, Youthanasia, Cryptic Writings and Countdown To Extinction. Последният е най-продаваният албум на "Мегадет", достигайки второ място в класациите в САЩ и пето във Великобритания.

Според уеб сайта на Менса барабанистът напуска бандата, след като е открит тумор в коляното му по време на турне през 1988 г.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"