Вежди Рашидов отправи поздрав към дейците на културата по повод 24 май

Министърът на културата Вежди Рашидов поздрави творците и дейците на българската култура, както и всички ученици и възпитаници на училищата по изкуствата и по културата по случай светлия празник на буквите - 24 май, съобщи пресцентърът на Министерството на културата.

В поздравлението на министър Рашидов по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – най-обичаният и светъл български празник, се казва:

УВАЖАЕМИ ТВОРЦИ И ДЕЙЦИ НА

БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА,

СКЪПИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

Сърдечно Ви приветствам по случай 24-ти май!

Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е тържествен повод да отбележим приноса на всички творци и дейци на българската култура, на учителите от училищата по изкуствата и училищата по културата, които пренасят в бъдещето безценните богатства на родната идентичност.

Не веднъж съм казвал, че за мен 24 май може би трябва да е истинският национален празник на България, защото ни обединява. Това е уникален празник, защото е празник на нашия език, на който общуваме, на който се разбираме - независимо от етнос и религия. На днешната дата изразяваме почит и благодарност към хората, които създават духовните ценности.

Скъпи творци,

Не забравяйте, че в културата няма столица и провинция, талантът винаги получава признание. Съвсем наскоро в Министерството на културата бяха отличени артисти от цялата страна, но знайте, че тези награди са нашето искрено признание към всички Вас, хората на изкуството, които аз много обичам. Благодаря Ви, че Ви има! Пожелавам си страната ни да продължава да се обединява около успехите на младите ни таланти и дано все повече да се увеличават способните хора, защото те са нашето бъдеще.

Нека делото и примерът на Светите братя Кирил и Методий да ни вдъхновяват за творчество и да ни сплотяват за новите предизвикателства.

Честит празник на българската просвета и култура и на славянската писменост!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"