Нинова опита да влезе в разправия с Борисов за забавен доклад. Премиерът: Няма да ви слизам на нивото

"Защо не спазвате законите на държавата, става въпрос за решение на Народното събрание, с което се приема стратегията за национална сигурност, срокът да внесете доклада е изтекъл в края на март, а вече сме май?" Това попита Корнелия Нинова в първия си парламентарен въпрос като лидер на БСП към премиера по време на днешния парламентарен контрол.

"На вашата декларация няма да отговарям, защото изборите за местна власт отговориха кой какво е свършил, няма да падам на това ниво", отговори Бойко Борисов. Той добави още, че на 8 април тази година са приети докладите на ДАНС и Държавна агенция "Разузнаване" и напомни, че въпросният годишен доклад за състоянието на националната сигурност е приет на заседанието на кабинета в сряда и ще бъде внесен в парламента.

"Нищо не се е променило в опозицията – същите лъжи и глупости", коментира по-късно в кулоарите Борисов, цитиран от „Фокус“. „Усетих, че нищо не е се е променило там. Същите лъжи, същите глупости. Говорят за общините, а нямат един кмет някъде. Говорят за магистрали, които бяха абсолютно провалени проекти“, посочи Борисов и даде пример с провалените „Люлин“, „Дунав мост 2 „Марица““ и Северната тангента.

„С години ги бяха заблатили и не ги строяха. Изпуснахме парите и сега кое е по-правилно, когато са в гаранции, ако има пропуск да си я поправи фирмата или да изчакаме няколко години и тогава държавата да я направи“, коментира Борисов.

„Довчера заради БКП и БСП хората караха по пътеки, вие забравихте ли как ходихте до Харманли, как ходихте до Свиленград и как ходите сега. Забравихте ли как ходихте до Бургас, забравихте ли как ходихте до Благоевград“, заяви Борисов. „За съжаление не ми отива да им отговарям“, заключи премиерът.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"