Бомбена заплаха затвори метрото в Милано

Часове преди финала в Шампионската лига между „Атлетико“ (Мадрид) и „Реал“ бомбена заплаха затвори метрото в Милано. Полицията бе вдигната на крака, след като подозрителен пакет бе забелязан на метростанция „Кадорна“. За минути бе взето решение спирката да бъде евакуирана, а метрото спряно. Въпреки че десетки хиляди туристи окупираха Милано за финала „Атлетико“ - „Реал“ и трафика се натовари максимално. Подозрителният пакет в метрото е бил оставен от жена. След като потокът от хора бе спрян, карабинерите се заеха с чантата, която впоследствие се оказа, че е пълна с играчки.

Цял свят гледа сблъсъка в най-силния клубен турнир. В Уелс не направиха изключение, но в страната не се вълнуваха от крайния изход на мача, а от... здравето на Гарет Бейл. Уелсците трепереха до последния съдийски сигнал в Милано, тъй като отборът им се класира за първи път на еврофинали в своята история. И именно заради това всички в страната стискаха палци Бейл да остане здрав, за да не пропусне срещите във Франция, които стартират на 10 юни. Тревогите на нацията разкри в интервю и капитанът на „драконите“ Ашли Уилямс.

„Не искам дори и да си помислям какво ще се случи, ако Бейл се контузи и пропусне първенството - каза Уилямс. - Ако Гарет е аут за Франция, може би ще се наложи да го заменя в атака.“

Преди мача в Милано се вихри черна борса за билети. Въпреки че капацитетът на съоръжението е за 80 000 души, само половината пропуски бяха за феновете. Останалите отидоха при спонсори и партньори на УЕФА и затова търсенето бе огромно. Най-евтините билети, чиято реална цена бе 70 евро, се продаваха по 1000. Именно заради това се наложи униформени да се представят за фенове, за да залавят черноборсаджиите.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Боян Бойчев

Този уебсайт използва "бисквитки"