Баба Цеца от Горна Оряховица нахока Бойко Борисов заради ниските пенсии

Премиерът Бойко Борисов в четвъртък сутринта се разходи из Горна Оряховица и разговаря с народа. Министър председателят и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откриха новата канализация на Горна оряховица в присъствието на кметове от целия регион.

Около 9,30 часа премиерът слезе от шофьорското място на черния джип във видимо добро настроение. Щом стъпи на ул. "Юмрукчал", Борисов огледа новия асфалт, но намери кусури. В това време към него се притече 87-годишната жителка в квартала Цветанка Панева. Старицата, която бе сред най-нетърпеливите посрещачи на височайшия гост в града, минути преди това се канеше да нагости Борисов с бобена чорбица. Още щом го зърна, че пристига, си проби път през гардовете от НСО и заяви:

"И да увеличиш пенсиите.На теб се надяваме! Улицата хубава, всичко е хубаво, обаче оправете пенсиите на хората! Моята да стане поне 250 лв, защото сега вземам 160 лв", каза баба Цеца на Борисов.

Докато му говореше, женицата го стискаше за ръката и от време на време размахваше поучително с пръст. После се протегна и го погали с две ръце майчински по лицето.

"Кмете, искам да асфалтират и пред входовете на хората, а не само улицата.Повикай пак фирмата, която я е правила, за да довърши и подходите към къщите им.Ще се върна есента пак, за да се видя с тях и да гледам мач на Локото", нареди Бойко на кмета на Грона Оряховица инж. Добромир Добрев.

Горнооряховчани помолиха Борисов и да им съдейства за нови тротоари и подобряване на водоснабдяването.

"Отпускаме пари за санирането на 14 блока, нов централен площад и парк", обясни им Борисов, след което се оттегли, за да разговаря и с кмета на Велико Търново Даниел Панов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"