Намериха лични карти в кабинета на един от задържаните полицаи в Благоеврград

В кабинета на полицая от първо РУП в Благоевград Стефан Филипов, който е един от тримата задържани при вчерашната акция, са намерени лични карти и шофьорски книжки на хора, чиито данни най-вероятно са били използвани за отпускане на кредити по телефона според прокуратурата, предаде БНР.

Разследването на полицията и прокуратурата по събиране на доказателства срещу обвиняемите в склоняване към проституция и подлагане на физически и психически тормоз над жени Мартин Филипов и двама служители на МВР, които са подпомагали престъпната му дейност и са възпрепятствали опитите жертвите да потърсят помощ от органите на реда, продължи и през нощта.

По думите на прокурора по делото Борислав Ковачки със задържането на шофьорските книжки най-вероятно е упражняван рекет върху хора, които са имали провинения. В кабинета на другия задържан служител на МВР, Петър Кънев, който временно е ръководел регионалното звено на БОП, са открити преписки по дела и досъдебни производства, които умишлено не са били придвижвани. До този момент разследващите разполагат и с показанията, дадени от пет жени, които са били принуждавани със заплахи и физически тормоз да проституират, като някои от тях са държани под ключ.

Рано тази сутрин прокуратурата е повдигнала обвинения към тримата арестувани, а съдът е удължил задържането им за 72 часа.

Утре сутринта ще бъде поискана и постоянна мярка "задържане под стража".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"