Премиерът подчини бизнеса

Премиерът Бойко Борисов и тайфунът Катина Симеонова отвяха конкуренцията в седмото издание на ВИП турнира по тенис „АСИКС Мастърс“. На финала двойката подчини бизнеса в лицето на Мирослав Печев-Мистър Лаваца, и голф шампиона Емил Марков с 6:2.

Премиерът ликува за четвърти път в най-лъскавото издание на турнира за популярни личности от българското общество, но този път с нежна половинка на корта. Организаторът на „АСИКС Мастърс“ и вносител на спортна марка №3 в света Любо Ганев връчи купите на победителите в края на 4-часовите битки в дипломатическия клуб "Глория Палас" в Горна баня. За първи път Борисов не бе с основния си партньор Любо Пенев, който чакаше преговори в чужбина и избра новаторство - очарователната Катина Симеонова. Двамата демонстрираха отличен синхрон и не дадоха шанс на конкурентите Лъчезар Танев, Йордан Лечков и световния шампион по тенис за журналисти Тодор Попов, които също са ликували в надпреварата, когато тя бе под марката „ТРУД Мастърс“ до 2014-а.

Борисов копира Григор Димитров в класацията за "удар на деня". Във втория мач срещу Валентин Василев и Тодор Попов министър-председателят направи впечатляващ завъртащ лифтиран удар, който тупна върху линията и с него мачът приключи 6:3. Това се оказа и най-тежката среща за шампионския тандем. Бившият министър от кабинета на Иван Костов и тв коментаторът още на старта изиграха дуел, продължил повече от час - 6:4 срещу Явор Цаков и Йордан Христов. Явно имаха желание, но не и достатъчно сили за сензация.

Поведоха с 2:0, но след това Борисов и Симеонова включиха на „шеста“. Преди това премиерът и партньорката му надиграха безпроблемно двойката бивши шефове на парламента - професорите Огнян Герджиков и Борислав Великов с 6:0.

Полуфиналът сблъска Генерала с футболни съперници - Йордан Лечков и Георги Илиев-Майкъла. Силите на бившите национали стигнаха до любимия в този ден резултат на победителите - 6:2. Повториха го и на финала срещу бизнеса - тандема Печев - Марков.

"Много хубава купа! - възкликна Борисов, след като получи трофея от Любо Ганев. - Къде е Гонзо да му дадем една и на него, че „Левски“ отдавна няма трофей...“

Дебютиралият на турнира Георги Иванов показа добра класа, но отпадна на 1/4-финалите. Директорът на "Левски" имаше малшанс, защото съотборникът му Мартин Захариев се контузи и дори имаше съмнения за скъсан мускул.

Идеята на Борисов да покани Катина Симеонова даде идея на Любо Ганев: "Смесените двойки ще са препоръчителни, но моля да не стават тройки, защото не сме в Швеция!", пошегува се в свой стил волейболната легенда. И насрочи осмото издание на "АСИКС Мастърс" за първия уикенд на юни 2017-а. На момента стартираха и заявки за участие, защото догодина най-вероятно ще има квалификации за основната схема. В седемте издания досега участваха по традиция 16 ВИП двойки най-вече от спорта, политиката, бизнеса и културата.

Премиерът след 6:2: Да играем още един и заради националите

"АСИКС Мастърс" е турнир на приятелството и шегите. Седмото издание не остана на заден план. Лаф №1 на турнира пусна новият стар шампион Бойко Борисов. След победата с 6:2 на полуфинала над Йордан Лечков и Георги Илиев-Майкъла премиерът възкликна: "Да изиграем още един, за да запишете загуба като националите срещу Япония.“ Естествено той визираше поражението на „трикольорите“ с 2:7 на турнира "Кирин Къп".

В първия мач при една от висока топка от Огнян Герджиков, министър-председателят припомни: "Имаше едно предаване - "Все по-високо и все по-далече"

Традиционно най-шумният на корта бе Николай Гигов. Членът на изпълкома на БФС гореше и при грешки на свои, и на чужди. И на няколко пъти „хвърли в туш“ публиката. Лечков пък изкрещя на своя партньор Майкъла: "Време е да почнеш да ме слушаш, за да бием. Аз на премиера аванта няма да давам!"

Любо Ганев пък размаха пръст на съдията: "Ало, г-н рефер, аз съм като ястребово око! По-високо съм от теб дори когато си на столчето и като кажа, че топката е аут, значи е аут!"

Шкумбата счупи 12 ракети и взе наградата за феърплей

Рогата на Стоичков отиват в Боровец

Рогата от ловната колекция на Христо Стоичков ще красят хотела на волейболната легенда Димо Тонев в Боровец. Кавалерът на "Златната топка" спази традицията да дарява свой трофей на турнира "АСИКС Мастърс" за най-агресивния на корта. Така Тонев се нареди до Николай Гигов, Йордан Лечков, Лъчо Танев и Ангел Бончев, които са взимали наградата от Стоичков.

Още на старта инж. Димитър-Туджаров-Шкумбата изпочупи цели 12 ракети. Причината бе загубата в първия гейм на мача срещу Лечков и Георги Илиев. Партньорът му Божидар Димитров само се смееше отстрани и поглеждаше към треньора – добре гримиран... двойник на Роджър Рашид. Накрая двамата паднаха с 0:6. За да се научи на феърплей, след края на турнира Шкумбата получи нова ракета "Хед" – марката, която толерира благоприличието и феърплея на корта.

А кафето „Спетема“ връчи на шампионите комплекти за бодрост и свежест от своите маркови продукти. Както и на Тодор Попов и Валентин Василев за издържливост на корта.

Мач между дебютанти и вечни съперници се разигра още на старта. Георги Иванов-Гонзо за първи път стана част от шоуто заедно с редовния Мартин Захариев. Двамата победиха цесекарската двойка, съставена от бившия футболист Росен Кирилов и бившият баскетболист Любомир Амиорков.

ЦСКА и "Левски" бяха основни теми

Проблемите на грандовете ЦСКА и "Левски" бяха сред основните теми в дипломатическия клуб. Драмите на "Армията" коментираха пред 11 камери и десетки репортери Йордан Лечков, Лъчезар Танев, Георги Илиев, Росен Кирилов - все бивши "червени" асове. А след "мълнията" в медиите, че Гонзо е подал оставка в "Левски", в приятелски кръг директорът успокояваше и обясняваше какво се случва на "Герена".

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"