Баба наби измамници с бастун и помогна на полицаи да ги арестуват

Баба се саморазправила с дръзки измамници като вместо да се изплаши, ги погнала и набила с бастуна си. Случката се разиграла във вторник. В дома на 83-годишна жителка на село Павел влезли трима непознати. Те й обяснили, че синът й е паднал на улицата и е откаран в болница и ги е изпратил да им даде парите, с които разполага. Обитателката на имота им казала, че няма пари.

Единият от неканените гости се опитал да я изблъска и се насочил към ракла, в която предполагал, че има пари. В този миг бабата развъртяла бастуна и зaхванала да го налага по цялото тяло като същевременно силно викала за помощ.

Tова изплашило мъжете и те побягнали. На виковете й се отзовал съсед, който алармирал полицията. От проведените незабавни заградителни мероприятия в района за 24 часа са задържани 20-годишния Р. Й., 31-годишния В. С. и 22-годишния Ю. Н., известни на полицията и осъждани.

Работата по изясняване на престъпната им дейност продължава. По случая е започнато досъдебно производство. От началото на годината до момента в селото са регистрирани две престъпления, чиито извършители са установени и задържани.

Благодарение на смелите действия на старицата, за минути полицаи от Полски Тръмбеш успели да задържат трима мъже от село Раданово. Малко преди това злосторниците опитали да измамят възрастната жена.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"