Гардът на Очите разстрелян със 7 куршума от различни оръжия

"Седем са изстрелите от куршум по тялото на убития Александър Алексиев", охрана на Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, заявиха защитниците на обвиняемия Тодор Славов, Димо Гочев и Иван Ангелов, съобщава "Фокус".

По думите им, след аутопсията е станало ясно, че, раните на починалия са седем, на различни места, включително по периферията - по ръцете. Четири от раните са в корпуса на лицето и са годни да причинят смърт. Смъртта е вследствие на четири изстреляни патрона, като е установено, че два са от оръжието на Славов, но не може да се каже кога и как са изстреляни. Има изстрели и от други оръжия, които може да са допринесли за смъртта на Алексиев.

Пред адвокатите Славов е казал,че е стрелял, за да се защити. Той е започнал да стреля, след като Алексиев е извадил заредено оръжие и го е отправил към него. По данни на свидетели, Димитър Желязков е бил с нож в ръка и пистолет в бронежилетката. Имало е лица въоръжени с брадви и мачете, като едно от момчетата най-вероятно е посечено с мачете през ребрата. По думите на Гочев, в заведението е нямало камери.

Според адвокатите би следвало, с оглед на безопасността на Славов, той да е сам в килия, защото има лица в ареста, които постоянно го заплашват. „В смисъл такъв не пряко за живота му, но създават различни асоциации в психиката му”, каза Димо Гочев. В килията Славов е с още две лица.

Според прокуратурата три куршума са открити в тялото на убития. Адвокатите на обвиняемия казаха, че ще обжалват наложената мярка за неотклонение „задържане под стража”, която бе наложена от Бургаският окръжен съд по рано днес.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"