Ретро парад събра погледите в София

Мерцедес от 1959 г., няколко ролс-ройса и поршета от средата на миналия век бяха сред най-интересните возила

Над 200 атрактивни коли и мотори се събраха на парад на ретро автомобили пред храм-паметника “Св. Александър Невски” в София. Поводът е Денят на шофьора, който собствениците на ретро возила празнуват традиционно всяка година на Спасовден още от началото на миналия век.

Погледите на столичани събра и една стара пожарна. На сбирката можеха да се видят мотоциклети от 30-те години, стари соцвозила, уникален мерцедес от 1959 г., няколко ролс-ройса и поршета от средата на миналия век. Сред експонатите имаше и такива, достигащи шестцифрени суми.

На събора на запалените автомобилисти имаше ценители колекционери и много публика от любители на духа на миналото. Най-специалният участник в събитието беше 93-годишният Роберт Кюркчиев, който, макар да беше най-възрастният, и до днес е известен със страстта си към колите. Той е спечелил десетки купи и медали като национален състезател в автомобилния спорт - пет пъти е републикански и три пъти балкански шампион, участвал е в редица международни състезания.

Собствениците на впечатляващите возила разказаха, че искат да зарадват хората, като се съберат на едно място, защото ретро автомобилите винаги предизвикват интерес и коментари дори само като се движат по улиците.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"