Полицията в Пловдив и Карлово проверяват засилено водачите за употреба на наркотици и алкохол

Полицията в Пловдив и Карлово извършва засилени проверки за неправоспособни водачи на пътя, за употреба на алкохол и наркотични вещества зад волана, както и за други нарушения на Закона за движение по пътищата, съобщава "Фокус".

Полицейски патрули са позиционирани на възлови кръстовища по главните градски булеварди, както и по входно-изходните артерии. Днес от полунощ до 02:30 часа, полицейски патрули ще бъдат позиционирани на кръстовището на бул. „Христо Ботев” с ул. „Авксентий Велешки” в Пловдив. От 03:00 до 05:00 часа сутринта на 13 юни ще се следи за нарушения на кръстовището на бул. „Санкт Петербург” с бул. „Освобождение” в града. Проверките ще бъдат и с акцент спазване на скоростни режими, наличие на oбезопасителни системи, техническа изправност на моторните превозни средства, както и наличие на застраховка „Гражданска отговорност” и преминат годишен технически преглед.

Полицията в Карлово също осъществява специализирани операции по метода „широкообхватен контрол” с акцент употреба на алкохол, наркотични вещества и контрол на скоростта. От 13:00 до 14:00 часа служителите на реда ще извършват проверки по ул. „Теофан Райнов” в града. От 01:45 до 02:45 часа след полунощ на 13 юни ще се следи за нарушения по ул. „Освобождение” в Карлово.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"