Гол с ръка изхвърли Бразилия от Копа Америка

Националният отбор на Бразилия по футбол отпадна по нелеп начин от Копа Америка, предаде "Спортал". Тази нощ кариоките загубиха с 0:1 от Перу в последния си мач от група "В" на турнира, като това поражение сложи край на мечтите за нещо значимо. Единственият гол в мача бе дело на Раул Рудиас в 75-ата минута, но всъщност това попадение не биваше да бъде зачетено, защото бе отбелязано с ръка.

Началото на мача не предвещаваше подобно развитие. През първото полувреме бразилците тотално доминираха и направиха доста пропуски пред вратата на съперника. В 12.ата минута Филипе отправи далечен удар, но в ръцете на вратаря. При последвалия корнер Ренато стреля от воле, но доста неточно. След това в 26-ата минута Габриел получи в наказателното поле и стреля, но вратарят отново спаси.

Натискът на кариоките се засилваше и в 35-ата минута Вилиан направи непростим пропуск, като отблизо стреля над гредата. В 41-ата минута пък отново Габриел бе намерен в пеналта, оърна се и стреля от труден ъгъл, но отново Галесе се намеси решително и опази вратата си.

Едва през второто полувреме Перу показа признаци на събуждане и в 49-ата минута Куева стреля опасно от фаул, като за пръв път Алисон трябваше да се намесва решително.

В 70-ата минута пък Филипе Коутиньо опита изстрел, който бе в очертанията на вратата, но отново не се стигна до попадение.

Така се стигна до най-спорното положение в 75-ата минута, когато Анди Поло напредна до аутлинията и центрира във вратарското поле, където Рудиас с ръка вкара топката във вратата. Последваха сериозни разправии между играчите на двата отбора, които обсадиха главния рефер и неговия помощник. След дълги дискусии обаче съдията взе решение да зачете попадението, но всички повторения показаха, че той сгреши и призна абсолютно нередовен гол на перуанците.

До края на мача Бразииля обсади вратата на съперника. дани Алвеш на два пъти опита далечни удари,но без успех. В самия край на мача пък Елиаш направи страхотен порпуск, след като получи центриране в наказателното поле, но отблизо не успя да насочи топката във вратата.

В крайна сметка Перу спечели мача и се изкачи на 1-ото място в крайното класиране в групата със 7 точки, като така ще играе на 1/4-финал в турнира. Бразилия пък остава на 3-ото място с 4 точки и приключва участието си в надпреварата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"