Сейшелите стават хит за български туристи

Сейшелските острови се превръщат в хитова дестинация за заможни български туристи. 425 българи са посетили Република Сейшели - екзотична държава, разположена на множество острови в Индийския океан, само през последните 12 месеца.Това показват данни на Националното статистическо бюро на Сейшелите, предоставени на „Труд”. Цените за пакети от 7 нощувки в луксозен хотел със самолетни билети София-Будай-Сейшели-София започват от 3000 евро на човек, показва проверка сред туроператорски оферти. От данните на статистическото бюро по месеци - юни 2015 г. - май 2016 г. става ясно, че броят на българите, желаещите да се докоснат до архипелага и до едни от най-луксозните хотели в света се увеличава - 201 наши туристи са почивали там за последните седем месеца на 2015 г., в сравнение с 224 туристи само за първите пет месеца на 2016 година.

„Сейшелите напоследък се превръща любимо място за родни туристи с възможности. Отбелязваме засилен интерес към Карибския басейн, Шри Ланка, Непал, Чили”, коментира пред вестника Байко Байков, председател на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти. По думите му българи търсят и места като Занзибар, Индонезия, Бали, Япония, Корея, Мексико, Бразилия, Аржентина.

Проучване на Visa за майските празници показа, че транзакции с български карти са регистрирани на екзотични дестинации като Бахамските острови, Бахрейн, Еквадор и Куба.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"