10 съвета за снимка по бикини на плажа

Започваме този материал с уговорката, че по принцип на мъжете им отиват всякакви бански костюми (вижте снимката на Борат), затова следващите съвети са отправени предимно към дамската аудитория на вестника. Ако ги спазвате стриктно, добрият ви външен вид на снимките от лятото е гарантиран.

1. Сложете си шапка. Широкополата капела върши чудеса - пази косата да не влиза в очите и хвърля сянка на лицето, за да не жумите от слънцето, което е съществено за кадъра. При снимки по обяд без шапка слънцето хвърля вертикални сенки и очните ви ябълки ще излязат като черни петна. Най-добрата стратегия е да сплетете косата на плитка докато вървите към плажа, а там вече да я разплетете, за да стои с обем и на вълни. Носете празен спрей, напълнете го с морска вода и си пръскайте периодично косата, за да се запазят вълничките.

2. Повдигнете бюста. За целта използвайте бански, чието горнище е с банели. Удивителни резултати можете да постигнете и с лента водоустойчив медицински пластир - започнете откъм подмишницата и залепвайте навътре - по три ленти на всяка гърда. Естествено, силно изрязано горнище не се препоръчва - изберете по-затворен модел. Освен това този трик не е подходящ за жени, които се канят да плуват с километри. Ако бюстът ви не е от най-пищните, специалистите препоръчват горнището да е на едри шарки или на къдрички от плат, което визуално засилва обема на бюста. Ако пък краката ви са къси или криви - ходете по монокини, за да отвличате вниманието.

3. Кажете „не“ на издутия корем. За целта намалете въглехидратите в храните и избягвайте солено. Същото така заместете зеленчуците, предизвикващи газове като броколи, боб и лук с растителни храни като аспержи на пара, целина и домати, които са силни диуретици. При упорито издуване на корема, използвайте таблетки срещу газове.

4. Гладка кожа. Епилирайте се поне ден преди началото на ваканцията - така ще избегнете досадното щипене от морската вода. Използвайте самобръсначка с овлажнителна лента.

5. Изкуствен тен. Използването му е силно препоръчително поне в началото на отпуската. Освен че няма да изглеждате като бяла врана сред черни, по-тъмната фигура излиза на снимки като значително по-слаб силует.

6. Кокос, кокос и пак кокос. Пресираната мека вътрешност на кокосовия орех се получава кокосово олио - уникална сатурирана мазнина, коя засилва изгарянето на калориите. Научни тестове наскоро показаха, че кокосовият продукт ускорява телесния метаболизъм с 48%! Можете да го използвате за запържване на морски деликатеси или под формата на кокосово масло.

7. Изберете правилна позиция за снимките - сгъването и повдигането на коленете има ефекта на виртуална липосукция. При тази поза вниманието се съсредоточава върху горната част на тялото, а използването на ниска гледна точка от фотографа удължава краката. Един малък трик - ако се снимате седнала на плажа, предварително издълбайте плитка дупка, в която да скриете част от дупето.

8. Колкото един юмрук. Толкова трябва да е обемът на едно ваше хранене. Когато стомахът ви е празен, той е с размер на един юмрук, обясняват лекарите. Няма нужда да го изпъвате и издувате с много храна. Яжте по малко, но често. Горещо се препоръчват ядки и сушени плодове.

9. Въртете обръч. Може да ви се струва глуповато, но това е най-доброто упражнение за коремните мускули. За изгаряне на калории въртенето на обръч е по-добро от бягането - унищожава 600 калории на час. Колко често да го правите? Един час на ден три пъти седмично дава най-добри резултати.

10. Без целулит. Знаете ли защо мъжете нямат целулит? Защото е грозно. Трапчинките са хубави само когато са на бузите на лицето ви, не другаде. Затова за морето се запасете с антицелулитни кремове и продукти - те няма да ви направят модел, но кожата ви ще изглежда значително по-добре, докато е на показ.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"