В Пловдив конфискуваха 1257 ментета на топ марки, 19 000 цигари и 6 кг тютюн без бандерол

Огромни количества стоки с лого на защитени търговски марки и тютюневи изделия без бандерол бяха конфискувани от служители на Икономическа полиция при Областна дирекция на МВР-Пловдив в сряда при специализирана операция в града под тепетата и региона.

По време на акцията било установено, че в магазин в областния град се предлагат спортни обувки, имитации на няколко световноизвестни търговки марки - общо 1257 артикула с фирмено лого без разрешение от правопритежателя са конфискувани от Икономическа полиция. За извършено престъпление по чл. 172 б, ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство, като иззетите стоки са приобщени като веществени доказателства.

По време на операцията са иззети и 19 000 къса цигари и 6 кг нарязан тютюн без български бандерол. Нелегалната стока е открита в различни търговски обекти и частни адреси в Пловдив и региона, а по случаите са образувани бързо производство и 8 проверки. Активните полицейски мерки за пресичане на нелегалната търговия с акцизни стоки без бандерол ще продължат, допълват от Областна дирекция на МВР-Пловдив.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"