Съдът постанови арест за крадец на каса с пари от офис

Районният съд във Велико Търново постанови задържане под стража за рецидивист, който задигнал каса с пари от офис.

Валентин С. е привлечен като обвиняем, за това, че на 14 юни се промъкнал в служебно помещение в сграда на ул. „Димитър Буйнозов” в старата столица след предварителен сговор с Павлин Р.. Двамата в съучастие и Димитър И., който бил в ролята на помагач проникнали в офиса с взлом. Престъпното трио било с лек автомобил Фолксваген "Голф” и техническо средство. Злосторниците отнели на собственичката метална каса и съдържащата се в нея парична сумата в размер на 5418 лева, собственост на търговско дружество „Анабел Арто България” ООД. Апашите отмъкнали и други 500 лв., собственост на същата жена . Цялата плячка възлиза на общо 5918 лв.

"Валери С. има четири предходни осъждания, едното като непълнолетен, за престъпления против собствеността. Съдът прие за основателни доводите на прокуратура, че съществува реална опасността той да извърши друго престъпление или да се укрие, поради което му наложи постоянен арест", съобщиха от Апелативната прокуратура в болярския град.

Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд Велико Търново. Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура –Велико Търново.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"