Акт за хулиганство на пациентка, наричала джипито си мискинка

100 лв. глоба постанови съдът в Разград по акт за хулиганство на 62-годишната пациентка, която обиждала личния си лекар. Е.Д. признала вината си и обещала да се извини. Нейното обяснение за грубото й поведение и обидите било, че лекарката й поискала 30 лв. за документа, който бил нужен за сестра й и това я афектирало. Според нея искането на такива пари не било за първи път. Лекарката пък обясни, че не всички документи вървят по каса и за някои има тарифа.

Актът е издаден на пациентката, след като ругала и обиждала джипито си пред свидетели в Разград. Грозната разправия е станала около 10 часа в сряда пред и вътре в медицинския кабинет. Е.Д. била укротена с полиция, след като д-р Галя Божидарова (46г.) и медицинската сестра не успели да я убедят да изчака реда си. Пациентката била дошла да вземе документи за санаториум за сестра си, която била прекарала инсулт преди време.

„Жената е моя дългогодишна пациентка, както и цялата и фамилия. Тя е с хронични заболявания и ползва редовно всичките си права, но скандалите са чести, бих казала от години. Всеки път иска да бъде приета незабавно, както стана и в сряда, въпреки че вътре имаше друг човек. Опита да нахлуе в кабинета и да изблъска сестрата, която е 75-годишна, от вратата”, разказа за „Труд” д-р Божидарова. Тя излязла да предупреди Е.Д. да изчака реда си, при което се разразил истински скандал. Е.Д. се обърнала към доктора си с думи, като: „мискинка”, „мръсница” и други, които не били за цитиране. Д-р Божидарова се прибрала вътре, при което последвало блъскане по вратата и крясъци. Тогава тя се обадила на здравната каза в Разград да пита как да реши проблема с пациентка, която прави скандали не за първи път. Обадила се и на тел.112 за помощ.

„Жената се държа грубо и пред униформените. Каза, че щяла да вземе мерки спрямо мен, каквото и да значи това”, каза лекарката. Тя допълни, че искала да отпише пациентката от практиката си, но законът не позволявал това. В същото време здравноосигурената жена не искала да ходи при друг лекар и така оставали в омагьосан кръг.

„Имам над 1300 пациенти. Не записвам нови, защото държа да познавам проблемите на хора, които са ми се доверили. Редовно правя посещения по домовете и се притеснявам какво може да се случи при такова отношение. Обидно и унизително е”, каза д-р Божидарова. Тя уточни, че досега не имал друг подобен случай.

От полицията в Разград допълниха, че се очаква Районният съд да вземе отношение по акта и да определи какви санкции ще бъдат наложени на пациентката.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"