Емилия Богданова, директор на 9 Френска езикова гимназия: Скандалът с картите беше измислен

Да се влиза с банкови карти в училища не е новост

От МОН обявиха, че няма нарушения на пропускателния режим в училището

Скандалът за влизането на ученици с карти във Френската гимназия беше абсолютно измислен, заяви пред “Труд” Емилия Богданова, директор на Девета френска езикова гимназия в София.

“Ние много ясно бяхме написали в сайта на училището, че влизането с дебитна карта на Първа инвестиционна банка е само една възможност, а не задължение. Основният вариант беше да се използва магнитна карта с чип, която струва два лева”, допълни тя.

В петък министърът на образованието Меглена Кунева обяви, че няма нарушение при въвеждането на нов пропускателен режим в гимназията. Тя отговори на въпрос на лидера на ДСБ Радан Кънев дали подобни практики са допустими и извършена ли е проверка по случая.

“До края на живота си няма да си помисля да правя каквито и да било нововъведения в училището. За съжаление, когато някой има смелостта да направи нещо добро, и то новаторско, винаги се намират десет души, които да обяснят, как това не може и не трябва да стане. Изключително тежко приемам тази кампания срещу мен. За една седмица свалих седем килограма”, разказа директорката.

Практиката да се влиза с банкови карти в училища не е новост и отдавна съществува в държави като Великобритания, Естония и Австралия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"