Борисов: Ако ГЕРБ загуби президентския вот, обявявам предсрочни избори

Ако загубя президентските избори като партия, вечерта обявявам предсрочни избори, защото това ще означава, че в държавата има ново усещане за властта, заяви Бойко Борисов пред БТВ.

„Искам да запитам колегите от другите политически партии, ако приемем, че президентската институция е толкова важна и са важни тези избори, защо лидерите не се кандидатират? Аз, когато трябваше да съм мажоритарен кандидат, съм се явявал, срещу който и да е. Аз не бих се жертвал за нещо, което би създало проблем в държавата”, каза още Борисов и предизвика новият лидер на БСП Корнелия Нинова да се кандидатира за президент, а от Реформаторския блок това да направи Радан Кънев.

Премиерът още веднъж заяви,че ГЕРБ ще обяви своя кандидат за президент през септември. Той отбеляза, че полът на кандидата няма никакво значение. „Ако има качества, може да е мъж, може да е жена и това не е най-важното”.

Борисов напомни, че след избирането на новия президент, той става независим и човекът, който ще бъде президент трябва да бъде много отговорен човек. По думите му партиите не трябва да дезертират от отговорността за кандидатите, които предлагат.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"