Ангел Найденов за метежа: Не беше премината границата на гражданската война

Не беше премината границата, отвъд която започва гражданската война. Това каза Ангел Найденов, член на Комисията по отбрана и народен представител от БСП във връзка с опита за преврат в Турция пред "Фокус".

„Все още липсва достатъчно информация дали този вече прекратен или отиващ към потушаване опит за преврат е бил само инициатива на една изолирана част от военните, включително старши и висши офицери или е инициатива, зад която стоят определени политически и религиозни интереси”, коментира Ангел Найденов.

По думите му се промъкват и разсъждения в хипотезата, че това е провокация от страна на самия Ердоган. Найденов коментира, че по отношение на тази трета хипотеза скоро няма да има факти, които да я потвърдят. Според него е факт, че Ердоган в тази ситуация получава повече възможности и власт.

По думите му като че ли лесно може да се разгадае резултатът от допитването по отношение на президентска република. „В случая струва ми се важно да се подчертае, че не беше премината границата, отвъд която започва гражданската война, въпреки че научаваме информация за жертви, съответно за пострадали в резултат на метежа, или опита за преврат и то за растящ брой на жертвите и пострадалите от двете страни”, добави той.

Според него оттук нататък нещата трябва да се върнат към закона, да се прояви максимална сдържаност и да се върви към намаляване на напрежението

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"