Откриха 4 ниви с канабис край микроязовир

Собствениците прекарвали марихуаната с лодка

Служители на Районното полицейско управление в Панагюрище са разкрили 4 ниви, засадени с канабис и са задържали на местопрестъплението двама криминално проявени мъже - 38-годишния П.А. от Съединение и 32-годишният И.Г. от Пловдив. Те умишлено били избрали трудно достъпен терен в пресечена местност в района на пловдивското село Малко Крушево (община Хисаря) и се придвижвали до засетите с канабис ниви с лодки през намиращия се наблизо микроязовир, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.

Информацията за незаконно отглеждане на марихуана на открито и прекарването й с лодка през микроязовира била подадена още през месец юни в РУ на МВР-Панагюрище, тъй като засадените с канабис ниви били точно на границата между двете области - Пазарджишка и Пловдивска. Нивите били оборудвани със система за отглеждане и напояване - потопяема помпа с акумулаторно захранване, капково напояване, уреди за обработка на почвата и отглеждането на дрогата, и торове, които спомагали за растежа на самите растения.

На място е извършен оглед и от оперативна група на Областна дирекция на МВР-Пловдив, тъй като нивите се намират на територия, обслужвана от полицейското управление в Хисаря. Предстои да се установи точното количество на изкоренената марихуана, след което тя ще бъде унищожена. По случая е образувано досъдебно производство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"