Шест забавачки в Пловдив се уредиха с таблети и интерактивни дъски по проект за 470 000 лв.

Шест детски градини от район "Източен" в Пловдив ще получат за началото на новата учебна година интерактивни дъски и таблети за 467 173 лв. по проект "Растем заедно", одобрен за финансиране по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съобщи райкметът Николай Чунчуков.

В петък той подписа в Министерството на образованието и науката договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за "Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение". Райкметството в "Източен" е бенефициент на проекта с продължителност от 2 години, засягащ дейността на 6 забавачки - ЦДГ "Наталия", ЦДГ "Лилия", ЦДГ "Родина", ЦДГ "Ружа", ЦДГ "Биляна" и ОДЗ "Щастливо детство". Дейностите по проекта предвиждат освен набавяне на интерактивни дъски и учебни таблети, обогатяване на дидактичната и учебна среда, допълнителни занимания по български език, изобразително изкуство, музика, подпомагане развитието на творческите заложби на децата чрез посещения на културни прояви - кино, театър, концерти, подкрепа за организиране на празници, активна работа с родителите и др.

"В целевата група ще попаднат деца от 3 до 5-годишна възраст. Много се надяваме да постигнем добри резултати и да въведем успешни и устойчиви образователни практики в работата с децата от етническите групи в детските градини от района", заяви заместник-кметът на "Източен" Милка Тодорова-Добрикова, която уточни, че проектът не засяга деца само от тези общности, а и от други градини. "Идеята е да съдействаме за по-добро образование и приобщаване на децата в неравностойно положение", допълни кметът на "Източен" Николай Чунчуков.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"