БАБХ: Гъбите от “Кауфланд” са безопасни

Изследвани са 8 проби

В гъбите не е открито съдържание на атропин

Изследванията, направени от Българската агенция по безопасност на храните, установиха, че причините за хранителното отравяне на семейството от София не са свързани с консумацията на култивирани гъби, закупени от веригата “Кауфланд”.

В гъбите не е открито съдържание на атропин, за наличието на което съобщиха от болничните заведения при изследването на пациентите.

Изследвани са общо 8 проби в лаборатория в Европейския съюз, в това число една проба гъби от търговския обект на веригатата в София, проба от гъби, взета от централния склад на веригата, и на гъби, взети от препакетиращото предприятие.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"