Мерцедес с прасета се обърна край Шумен

Камион "Мерцедес", пълен с угоени прасета за клане, се обърна на завоя до Индустриалния парк на Шумен към 11,30 часа във вторник. Прицепът паднал на дясната си страна и така изпопадали прасчовците от третото ниво. Шофьорът Христо Х./53 г./ от Пловдив успял да се измъкне от кабината с потрошено стъкло невредим. Рана личеше само на ръката му.

Първата му работа била с метални табла от тавана на прицепа да загради грухтящите към оградата на парка, за да не избягат. Поне три хванали пътя към нивите към магистрала "Хемус", но останалите бяха здраво залостени и с мухобиячка шофьорът ги възпираше. Очакваше се при вдигане на прицепа да стане ясно дали има погинали прасета.

От полицията по-късно съобщиха, че с камиона са превозвани общо 170 прасета. 10 от тях са умрели.

Угоената стока пътувала от ферма в Исперих към кланица в Пловдив. Возилото било с вентилация в жегата, каза шофьорът. Пътното произшествие отложи заколението. На мястото на инцидента се събраха пътна полиция и спасителен екип от пожарната.

Тест с дрегер показа, че шофьорът не е употребил алкохол. Той обясни, че не е карал и с висока скорост, но по някаква причина се е поднесъл на кръговото кръстовище.
Чакаше се кран да вдигне возилото, което не затруднява движението по натовареното трасе.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"