Над 70 номинира БСП за „Дондуков“ 2

Нинова кани АБВ за втори кръг преговори

Сред номинираните са Ирина Бокова и Елена Поптодорова

Общинските конференции на БСП са номинирали над 79 имена за кандидат-президент. Очаквано най-много предложения има за Корнелия Нинова, следват я Илияна Йотова, Мая Манолова, Стефан Данаилов, Костадин Паскалев. Очаква се в първите дни на август левицата да има ясен профил за кандидат-президентската си двойка. Вчера от АБВ обявиха, че за разлика от БСП, където в обръщение пуснали десетки имена, при тях претендентите били само двама - Георги Първанов и Ивайло Калфин.

Час след изявлението на ръководството на АБВ, Корнелия Нинова коментира, че не приема обявените номинации на Георги Първанов и Ивайло Калфин за президент и вицепрезидент от страна на АБВ. “Това е некоректно, след като сме свикали официална среща за търсенето на обща кандидатура и сме отворени за предложения.”

Нинова обяви още, че ден след традиционния събор на социалистите на Бузлуджа - на 2 август, ще има заседание на изпълнителното бюро на БСП, на което ще се избистрят досегашните номинации от местните структури. На 3 август са поканили АБВ и партията на Татяна Дончева “Движение 21” за търсенето на по-широко ляво обединение около единна кандидатура и за да чуят техните предложения.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"