Аталанта почти уби мечтата на Ливърпул за триумф в Лига Европа

Аталанта победи абсолютно неочаквано с 3:0 и то - като гост големия фаворит за трофея в Лига Европа Ливърпул още в първия мач от четвъртфиналите. Джанлука Скамака откри резултата в 38-ата минута, а след това се разписа още веднъж. Марио Пашалич сложи точка на спора в 83-ата минута.

В състава на Юрген Клоп липсваха някои от титулярите, които са контузени. Още в третата минута Пашалич нацели главата на вратаря на "червените", вместо да открие резултата. В отговор на това Алекс Мак Алистър и Дарвин Нунес отправиха удари, но доста далеч от вратата на италианския тим. Елиът пък нацели напречната греда. В 38-ата минута Дзапакоста асистира на Скамака за първия гол.

Клоп направи тройна смяна на почивката. Мохамед Салах, Доминик Собослай и Анди Робъртсън се появиха в игра на мястото на Елиът, Джоунс и Цимикас, а "мърсисайдци" станаха по-агресивни. Ван Дайк стреля с глава след ъглов удар, но топката мина над вратата на съперника. Салах не успя да затрудни стража Мусо, а Нунес имаше възможност също да стреля по посока на италианската врата, но би високо. Тимът от Бергамо поведе с 2:0, след като Де Кетеларе бе изведен отдясно и след центриране намери Скамака, а той не сгреши. 15 минути преди края на терена се появи Диого Жота, който се завърна в игра след отсъствие поради контузия. Салах отбеляза за 1:2, но попадението му не бе зачетено поради засада. В 81-ата минута Скамака можеше да отбележи хеттрик, но стреля неточно с глава. Секунди по-късно обаче Пашалич отбеляза трети гол за Аталанта във вратата на Келъхър и подпечати победата. 

Реваншът е след седмица в Бергамо. 

Голяма победа записа и Рома, който се наложи с минимално 1:0 на "Сан Сиро" срещу тима на Милан в друг от 1/4-финалите. Единствения гол в мача отбеляза Манчини в 17-ата минута след асистенция на Пауло Дибала.

Байер Леверкузен пък победи Уест Хем у дома с голове на Хофман в 83-ата и Бонифас в 90-ата минута, докато португалският Бенфика също записа успех над Марсилия с 2:1 преди реваншите на тези срещи следващия четвъртък. 

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"