Автомобилният гигант "Тойота" спира да спонсoрира ЛГБТИ каузи, твърди Bloomberg

Японската компания „Тойота“ повече няма да спонсорира събития, каузи и кампании на ЛГБТИ общността. Това е съобщено по вътрешната мрежа на производителя до всички негови служители, твърди в свой материал Bloomberg.

Освободените средства, които досега отиваха в подкрепа на шествия на общността, вече ще се насочват към инициативи в подкрепа на качеството на продукцията.

Причината за подобно решение е „силно политизиралата се дискусия“ около т. нар. „разнообразие, равнопоставеност и приобщаване“ - трите стълба на политиката на идентичностите, която е важна съставна част от либерал-глобалистката идеология.

„Тойота“ прекратява и участието си в „групите за застъпничество“, които подреждат ежегодни класации на „най-благоприятните за ЛГБТ“ фирми, градове и държави. Тези класации се основават на проучвания на корпоративната култура, кампаниите за човешките права и приеманите закони, благоприятстващи ЛГБТИ+ общностите.

Във вътрешното съобщение японският автомобилен гигант разкрива, че семейството на "Тойота" ще пренасочи парите си към обучението на нови кадри в сферата на науката, технологиите, инженерните дейности и математиката.

„Блумбърг“ твърди, че се е сдобила с варианта на вътрешното съобщение, който е бил разпратен до 50 000 американски служители и 1500 дилъри, опериращи в САЩ. На този етап не е ясно дали такова писмо е получено и от останалите филиали на „Тойота“ по света.

"Една наистина хубава новина! Постепенно започва осъзнаване и пробуждане в западното общество! Япония е на изток, но принадлежи към западното общество по начин на управление, ценности и икономически обвързаности! А автомобилите на “Тойота” се произвеждат най-много в САЩ също така!", коментира Мартин Ралчевски в групата "Църква и общество" във фейсбук.

TRUD_VERSION_AMP:11//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"