Без голове, но след холивудски екшън ЦСКА и Ботев (Пловдив) остават втори и трети на финалната права на шампионата

ЦСКА и Ботев (Пловдив) завършиха 0:0 на стадион "Българска армия" в мач от предпоследния 30-и кръг на Еfbet Лига. 
Футболистите на домакините бяха обиждани и замерени с бутилки с вода и банани от група недоволни фенове преди двубоя, което провокира засилена охрана от страна на полицията и вкарването на играчите в съблекалнята през входа откъм сектор "Б". 
Четирима футболисти на ЦСКА отказаха да играят срещу Ботев заради скандалното поведение на привържениците  - Брадли Мазику, Амос Юга, Йоан Баи и Маурисио Гарсес. Още в 3-ата минута на мача влезлият като титуляр въпреки скандала със стрелбата на околовръстното шосе на София Георги Йомов нацели напречната греда на вратата на Ботев, пазена от Хидайет Ханкич. В 22-ата минута нападателят на „армейците” Жорди Кайседо имаше шанс да стреля по посока на вратата на съперника, но го направи доста неточно. В края на полувремето почти сигурно напускащият „армейския” тим Карло Мухар отне топката в средата на терена и подаде към Кайседо. Еквадорецът стреля, но Ханкич изби удара му в ъглов.
В 60-ата минута резервата Гарсес имаше шанс да впише името си като първи голмайстор в срещата, скочи в наказателното поле на Ботев при центриране от корнер, засече топката с глава, но за втори път при голово положение на ЦСКА нацели напречната греда на съперника. В 81-ата минута и Иван Турицов се опита да вкара гол, но дори не постави под напрежение вратаря на гостите. 
Двамата треньори Азурдин Валентич и Алън Пардю получиха по един жълт картон за бурни реакции към съдията. Англичанинът продължи мачовете под негово ръководство, в които ЦСКА не може да вкарва – те вече станаха 5 от общо 6 под ръководството на Пардю на „Българска армия”. На "Червените" им предстои протоколен последен мач с Черно море на 22 май.
След размяната на по точка двата тима запазват местата си в класирането – ЦСКА ще е вицешампион с 57 точки, на 19 зад Лудогорец преди последния кръг, а Ботев е трети с 50. Пловдивчани ще играят бараж за място в Лигата на конференциите. 

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"