БФС умува върху нов вариант за "Левски"-ЦСКА

Българският футболен съюз умува върху нов вариант за провеждане на дербито на България между „Левски“ и ЦСКА. По програма двубоят трябва да се играе в 8 кръг, което се пада в средата на септември. Проблем се явява липсата на арена, тъй като за същия уикенд има планиран концерт на „Васил Левски“ на италианския оперен певец Андреа Бочели.

Това породи прецедент около срещата между „сини“ и „червени“. Символичните домакини изявиха желание двубоят да бъде преместен за стадион „Георги Аспарухов“, но без да има гостуваща агитка. Дербита на клубните съоръжения не се играят от пролетта на 2011 година от съображения за сигурност.

Логично, ЦСКА е твърдо против подобен вариант, тъй като не може да приеме втория мач на „Българска Армия“, след като през пролетта бе съоръжението бе разрушено като част от проекта за нов стадион на „червените“.

Идеята на БФС сега е да бъдат разменени 8 и 10 кръг от програмата. При това положение мач №1 на България ще се отложи за края на месеца, когато няма да има подобен казус и националният стадион ще бъде на разположение на двата отбора. За целта обаче трябва да бъде съгласувано с телевизията, държаща правата, както и със Столична дирекция на вътрешните работи, отговаряща за сигурността около и след двубоя. Останалите клубове също трябва да бъдат предупредени предварително, за да си променят плановете по програмата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владимир Иванов

Този уебсайт използва "бисквитки"