Bild: Половината украински дронове не достигат целта си

Половината украински дронове се разбиват, преди да достигнат целта си. Това разкрива в интервю пред Bild офицер от украинските въоръжени сили с позивна „Лекс“.

Той разговаря с експертът по анализ на отворени данни на германското издание Юлиан Рьопке във видео репортаж от посещението му този месец на фронтовата линия в района на Харков, където руските войски се опитват да настъпват от май. Противопоставя им се 92-ра бригада на ВСУ, която включва батальона за безпилотни самолети „Ахил“. Неговите бойци преследват руски войници и бронирани превозни средства с помощта на дронове-камикадзе, включително немски.

Както каза командирът с позивна "Лекс", само около половината от бойните мисии завършват успешно.

„Ние работим в армията. Нито един план не оцелява при действителен контакт с врага. Ако нещо може да се обърка, то ще се обърка. Когато използваме техническо оборудване в трудни и хаотични условия, много неща могат да се объркат. Ако трябва да бъда честен, чувал съм, че нормалната успеваемост на пилотите на дронове е 30-35%. При нас е почти 50%. Но това все още е далеч от 100%. 

Бих казал, че около половината от нашите мисии завършват с нищо. Понякога това са няколко последователни срива и е много досадно. Всичко, което трябва да направите, е да бъдете търпеливи и прецизни и да се опитате да вземете предвид възможно най-много рискове и грешки“, обяснява украинският боец.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"