Bild: Пътнически самолет се разби край Москва, трима са загинали (ВИДЕО)

Руските власти съобщиха за катастрофата на пътнически самолет край Москва. На борда обаче не е имало пътници, се казва в съобщението. Според информацията при катастрофата са загинали трима членове на екипажа, пише Bild.

Според официалната информация Sukhoi Superjet 100 е принадлежал на авиокомпанията Gazprom Avia, клон на държавната компания Gazprom.

Твърди се, че самолетът е бил на път за московското летище Внуково след ремонтни дейности в Луховици (на около 110 километра югоизточно от руската столица), когато е станал инцидентът. Самолетът се е разбил в гориста местност на Коломенски район, на около 60 километра от Москва.

Снимки и видеоклипове, разпространени в онлайн мрежите, показват облак сив дим, който се издига от мястото на катастрофата. Руският следствен комитет започна разследване на катастрофата.

Двумоторният регионален самолет Sukhoi Superjet SSJ 100 беше едно от първите нови разработки в руското самолетостроене след разпадането на Съветския съюз. Машината, която направи първия си полет през 2008 г., се смята за склонна към повреди.

През май 2019 г. самолет от същия тип се разби на московското летище Шереметиево. Тогава бяха убити 41 души. Преди това самолетът е бил ударен от мълния и се е наложило да кацне аварийно малко след излитането. Аварийното кацане не успя - избухна експлозия.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"