Бомба в Италия: "Болоня" взе Антов

Валентин Антов, капитанът на ЦСКА, премина в италианския елитен "Болоня", гръмко обявиха медиите на Апенините, сред които и авторитетният журналист Джанлука Ди Марцио. Бранителят на "червените" и националния отбор на България отива в тима на наставника Синиша Михайлович под наем за шест месеца, но и с опция за откупуване. На "Армията" ще приберат 500 хил. евро за сделката, а постоянен трансфер ще влее в касата на клуба допълнителни 3 млн. евро, се казва в публикация на "Тутомеркато". 

Антов ще стане едва осмият роден футболист, записал минути в елита на Италия, след Николай Илиев, Христо Стоичков, Валери Божинов, Андрей Гълъбинов, Ивайло Чочев, Александър Тонев, Кирил Десподов. От тях Илиев бе първият на Апенините и акостира именно в "Болоня", по-късно там бе и настоящият таран на "Специя", който обаче не записа игрови минути в седемкратните шампиони на Италия.

Сайтът на Ди Марцио определя Антов като отлично попълнение за "Болоня", подчертавайки, че е най-младият футболист в историята на ЦСКА. Централният бранител направи дебют на "Българска армия" на 14 години, 9 месеца и 10 дни. Местните медии пък подчертават добрите изяви на родния представител в групите на Лига Европа срещу "Рома" - 0:0 в Рим и 3:1 в София. И двата мача Антов бе титуляр. 

"Болоня" е седемкратен шампион на Италия през XX век, последният от които през сезон 1963/64. За ЦСКА това е втори трансфер в посока Апенините за последните 2 години. През зимата на 2019 година Кирил Десподов премина в "Каляри". 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"