Brunch и нашумяването му у нас

Какво е „brunch“ и защо е толкова нашумял както по света, така и у нас? Наименованието “brunch” се получава от сливането на две думи, а именно „breakfast“ и „lunch“, от английски „закуска“ и „обяд“. Именно вкусотиите, които можем да си похапнем между 10:00 сутринта и 14:00 на обяд, наричаме „брънч“. Брънчът е един прекрасен повод за събиране със семейство и приятели. Той е една изключителна възможност да се насладите на вкусна храна в добра компания, и не само! На този „закуско-обяд“ може да се насладите и сами, като се отдадете на спокойствие и тишина. Независимо дали имате специален повод или просто мързелива неделна сутрин, брънчът е чудесен начин да започнете деня. 

Една от основните причини за популярността на брънча е разнообразието от хранителни опции, които предлага. Традиционни продукти за закуска като яйца, шунка, кашкавал, препечени филийки могат да бъдат комбинирани с обедни предложения като сандвичи, супи и салати. Това разнообразие предлага възможност на хора с различен вкус да се наслаждават на храната, която харесват, заедно и на едно място. 

Друга причина за популярността на брънча е неговият социален аспект. Тази късна закуска се е превърнала в своеобразна почивка. Не може да хапваш брънч на крак, напротив. На него трябва да се насладиш, удобно разположен и в приятна, релаксираща обстановка сам или най-често с приятели. Атмосферата е по-непринудена и доста по-различна от тази на обяда или вечерята. Много ресторанти превръщат “brunch”-a в истинско събитие с музика и ястия, които ги няма в редовното им меню. Този ранен обяд е не просто храна, той се превръща в изкуство и кара готвачи по целия свят да упражняват своята креативност и да създават шедьоври с хранителните продукти. 

Основните неща, които можем да хапнем по време на “brunch”, са комфорт за душата. Палачинките, английската закуска, яйцата Бенедикт, овесените ядки с плодове, чия и мед, тостът с авокадо, фрешовете и коктейлите са само част от богатото меню, на което можем да се насладим, ако решим да се поглезим с brunch през уикенда. 

В заключение, брънчът е хранене, което става все по-популярно през последните години поради разнообразието от хранителни възможности, социалния аспект и способността за ресторантите да покажат своите кулинарни тайни.

Независимо дали е специален повод или просто е дошъл уикенда, брънчът е чудесен начин да започнете деня и да се насладите спокойно на храна с приятели и семейство. Но не се заблуждавайте, не е задължително да ходите на изискани ресторанти, за да се поглезите с този закуско-обяд, напротив! С желание и няколко продукта можете да спретнете чуден брънч в уюта на вашия дом!

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Нора Юлиева

Този уебсайт използва "бисквитки"