БСП се надига с 32 000 гласа отгоре, заяви Александър Симов

"В БСП нямаме повод за голям празник, но за първи път от седем години насам свободното падане беше спряно.  Не е много весело, но пък и няма никакви основания за тъга.  От 2017 година на всеки следващ избор беше падаше като резултат - от 955 490 през 2017 до 151 560 през юни тази година.  Това не е просто срив.  Това е катастрофа. За първи път на тези избори "БСП-обединена левица" вдига резултат с малко над 32 хиляди гласа". 

Така коментира резултатите след изборите в неделя бившият депутат Александър Симов. 

"Не е достатъчно, трябваше да е повече. Но пък като за начало не бива да се подценява", отбелязва в свой анализ той, уточнявайки, че през годините е видял всичко в Столетницата и е следил процесите в партията отблизо.

"БСП изгуби доверието на избирателите, защото изгуби собственото си политическо лице.  Левите хора искат БСП да присъства в големите международни теми на обществото - войната в Украйна, геноцидът в Близкия изток, кошмарния ефект на антируските санкции върху икономиките на Централна и Източна Европа.  БСП с години се страхуваше да бъде по-радикална по тях, защото, сакън, ще разочароваме IT-ита от жълтите павета и те повече няма да искат да чуят за БСП. 
Аз имам една новина - тези така и така сме ги изгубили и не може в името на виртуални сенки да губим реални избиратели като мълчим.  БСП трябва да стане отличима и отново абсолютно неудобна на вписалите се в икономическото статукво. 
Така стъпка по стъпка се връща идеологическо доверие", коментира Симов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"