Чакаме датата на новия изборен Конгрес след днешното заседание на Изпълкома на БФС

Днешното заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз ще започне в 13:00 часа в Националната футболна база в Бояна.

Събирането е на членовете на Изпълнителния комитет, които бяха в него в мандата преди 12-и октомври 2019-а година. Именно този състав има правото да взима решения за насрочването на Общо събрание (Конгрес), тъй като е вписан в Търговския регистър.

Очакванията са днес да бъде определена датата за провеждане на извънреден изборен Конгрес след оставката на Борислав Михайлов, мястото на провеждане на събитието, началният час, както и дневният му ред.

На последният конгрес от 12-и октомври 2021-а година Борислав Михайлов спечели нов президентски мандат, но резултатите бяха оспорвани от загубилия кандидат за поста Димитър Бербатов. Едното обжалване е на втора, а другото - на трета инстанция.

Михайлов подаде оставка след протеста на феновете срещу ръководството на централата на 16 ноември, когато България игра срещу Унгария на Националния стадион при закрити врата. Тогава фенове и полицаи пострадаха при ексцесии, а две водни оръдия бяха използвани за разпръскване на тълпата. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"