Crowdstrike: Глобалният IT срив се дължи на дефект при актуализация

„Crowdstrike работи активно с клиенти, засегнати от дефект при актуализация на съдържанието за Windows хостове. Тези на Mac и Linux не са засегнати. Не става въпрос за проблем със сигурността или кибератака".

С това съобщение излезе компанията, поддържаща програмата за сигурност Crowdstrike. Въпросните смущения предизвикаха глобален срив в IT системите и засегнаха работата на много институции и фирми във всички точки на планетата в петък.

„Проблемът е установен, изолиран и корекцията е внедрена. Ние насочваме клиентите към портала за поддръжка за най-новите актуализации и ще продължим да предоставяме пълни и непрекъснати такива на нашия уебсайт. Освен това, препоръчваме на организациите да комуникират с представители на Crowdstrike само чрез официалните канали. Нашият екип е напълно мобилизиран, за да гарантира сигурността и стабилността на клиентите", гласи още официалната позиция на компанията, цитирана от Би Би Си.

Подразделението Azure на технологичната корпорация Microsoft, което предоставя облачни услуги за съхранение на данни, обяви, че "е наясно с проблемите", предизвикани от днешния глобален ИТ срив.

Той е засегнал машини, снабдени с операционна система Windows, и е свързан с международната компания за киберсигурност Crowdstrike, чиито услуги са блокирали в "режим на рестартиране", потвърдиха от там.

Подразделението на "Майкрософт" посочва, че "разглежда потенциални решения" на проблема, които биха помогнали на неговите клиенти. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"