ЦСКА се забавляваше, Пазарджик не заслужаваше подигравката

ЦСКА се класира на осминафиналите в турнира за Купата на България, след като победи „Хебър” Пазарджик с 3:0 като символичен гост на своя стадион „Българска армия”. Мачът не се игра в Пазарджик заради лошия терен на стадион „Георги Бенковски”.

В 23-ата минута ЦСКА поведе с попадение на Жорди Кайседо. След гола той коленичи на терена и бе поздравен от съотборниците си. Стойчо Младенов разчиташе и на втори нападател - Ахмет Ахмедов, който се отблагодари за шанса. В 27-ата минута той беше изведен отлично от Варела в наказателното поле на "Хебър", преодоля вратаря Ивайло Василев и изпрати топката в празната врата за 0:2. В последните 5 минути на първата част резултатът стана класически, а Кайседо се разписа атрактивно с глава.

Феновете на лидера на „Б” група се бяха организирали и пристигнаха в София с автобуси и коли. Поради промяната на стадиона и заповедта на здравния министър на Армията можеха да присъстват около 6500 зрители. Пазарджиклии бяха по-малко от 100 за сметка на хилядите, които искаха да присъстват, ако мачът бе в Пазарджик. Те бяха разочаровани, че „зелените” не могат да разчитат на домакинското си предимство и да се зарадват на идването на гранда.  В 20-ата минута на втората част се включиха пръскачките на стадиона, може би за да покажат на "гостите" как се поддържа тревно покритие.
Последният двубой за Купата на България между двата клуба бе на 16 март 2005 г. на ¼-финалите, когато с гол на Евгени Йорданов „армейците” победиха. Те имат вече 6 победи и само една загуба в турнира срещу „Хебър”, но никога не са отпадали от днешния си съперник. На терена днес "армейците" се забавляваха, като само отличните изяви на вратаря на "Хебър" Василев предотвратиха победата им поне с 6:0.

ЦСКА направи първата крачка към защитата на трофея, спечелен миналия сезон. Жеферсон изигра мач номер 100 за ЦСКА и получи юбилейна фланелка от изпълнителния директор Филип Филипов. В неделя “червените” се изправят във вечното дерби срещу “Левски”. Рефер на двубоя е Волен Чинков.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"